Reviews van o.a. dubieuze praktijken

DO HEEFT WEER EEN NUMMER 1 - het idee is oorspronkelijk gecopieerd !!

In de 70-er jaren kwam Cees Vermeulen Windsant met het liedje als producer aan met 'SHE BELIEVES IN ME' van (Steve Gibb) wat hij had gehoord en gezien in een communitysfeer waar iedereen vanuit buitenland samen in grote getale het engelstalige lied zong. Hij nam het op met Frans Biezen uit Tilburg (Zanger van Corry & de Rekels, bij Cees heette hij Frank Evans en later Ashton (om van z'n kontrakt bij mij uit te komen). Hij won de Soundmixplayback-show nog voor Joling en Borsato. Na de release werd zijn opname gecoverd door Andre Hazes, notabene door dezelfde muzikanten die het bij hem hadden ingespeeld in de Belgische studio t.w. Jack Verburgt(guit/bass) en John v.d.Ven (toetsen/arrangeur) Wel typisch dus.  Andre Hazes kreeg er een nummer 1 hit mee (hij wist niet beter vermoed ik) en nu DO ook. Je ziet hoe raar dat iets kan lopen met een copyright wat je zelf niet schreef maar waar dus een ander mee aan de haal gaat. Het is DO wel gegund. Andre's musici destijds niet! Van niemand ooit iets gehoord of gezien. Zou dat sneakische de reden zijn? Dat is het zwakke en oneerlijke in de Showbizz.

STG.CHARLES MUSIC  downloads - download mp3 music of STG.CHARLES MUSIC

ZIE DE SITES WEBSITEFREAKS 

 ‘Platenmaatschappijen kopen voor minstens 50% de hitlijst’

De Single Top 100 is een wassen neus. De grote platenmaatschappijen bepalen voor minstens 50% wat er in de hitlijst staat door zelf singles op te laten kopen. Dat stellen althans meerdere bronnen uit de muziekindustrie aan NLpop.blog.nl. Met een top 10-hit op zak kunnen ze hun artiesten meer optredens laten doen, kunnen ze een album beter in de markt zetten en is de kans op airplay of media-aandacht groter.

NLpop begon twee weken terug de cursus Een Hit Scoren Doe Je Zo!, waarin met een dikke knipoog de zwakke plekken van de Single Top 100 werden blootgelegd. De cursus was vooral bedoeld voor de beginnende artiest of de individu die zijn favoriete artiest wil supporten.

Anoniem
Maar al snel meldden zich mensen uit de muziekindustrie die wel wat aanvullingen hadden op de cursus. 'Probleem' is dat ze allemaal anoniem willen blijven met hun onthullende verhalen. De informatie die ze lekten, liegt er immers niet om. Het openbaren zal ze niet in dank worden afgenomen door hun collega's, daarom reageren ze anoniem.

Opkopen
Het verhaal in een notendop: platenmaatschappijen zijn gebaat bij een hoge notering in de hitlijst. Hoewel iedereen erkent dat de hitlijst niet zo toonaangevend is als voorheen, willen ze er allemaal maar wat graag in staan. Daarom kopen platenmaatschappijen massaal hun singles op. Ze maken hiervoor gebruik van bedrijfjes die hierin zijn gespecialiseerd. NLpop sprak een manager die schat dat 50 tot 80% van de hitlijst zodoende wordt bepaald door de industrie zelf. "En dan gaat het niet alleen om de Dries Roelvinken en Gradje Damens, maar vooral om de vier grote spelers."

Hazes
Als voorbeeld wordt het succes van André Hazes genoemd. Hij scoorde deze zomer postuum twee nummer 1-hits in duetvorm. "De belangen voor EMI zijn hier gigantisch. Er is een tv-programma aan gekoppeld en een dure CD. Dan moet je wel succes boeken in de Single Top 100."

Ook wordt het top 10-succes van typische 'albumacts' genoemd, artiesten die vooral albums verkopen maar niet zozeer singles. Het gaat dan om artiesten als René Froger en James Blunt, die in de afgelopen maanden allebei hun grootste hits sinds tijden scoorden.

Voor 5.000 euro een hit
NLpop legde contact met zo'n opkoopbedrijf en inderdaad: wie een budget heeft van zo'n 5.000 euro kan een hit kopen bij dit bedrijf. De werkwijze wordt niet onthuld. Maar vermoedelijk is er een team van mensen die singles opkoopt in winkels en via downloadplatforms. In België vertelde ene Annie Cabus vorig jaar voor een Vlaamse platenfirma singles op te kopen.

Niet nieuw
De verhalen zijn dus niet nieuw. Gordon vertelde onlangs nog bekend te zijn met het fenomeen en ook BZN-bassist Jan Tuyp bericht erover op zijn website. "Ook rondom BZN zijn dergelijke acties wel
eens ter sprake gekomen. Wij hebben aan deze praktijken gelukkig nooit
meegedaan. Daar zweer ik op. Wij verkochten toch wel, en waren er te
kneuterig voor. De promotie afdeling van onze platenmaatschappij
beperkte zich tot het conservatieve "hypen" wat iedereen deed, en nog
doet. (…) Het waren vaak de mindere
Goden, uit het C-circus zoals wij dat noemden, die plotseling omhoog
schoten, waar geen zuivere koffie geschonken werd…"

Onder de uitdrukkelijke voorwaarde anoniem te blijven, wilde een enkele promotor tegenover NLpop ook wel erkennen dat er gebruik wordt gemaakt van opkoopbedrijfjes. Het gaat hier om promotors van zowel kleine als grote platenmaatschappijen. "Maar die 80% wordt volgens mij zeker niet gehaald. Bij ons gebeurt het incidenteel", zegt één van hen. Ook een andere promotor erkent de manipulatieve verkoop, ook zij kan het percentage hiervan in de hitlijst niet bevestigen. Weer een ander kent de verhalen ook. "Ze zouden gestraft moeten worden als dit ontdekt wordt, door bijvoorbeeld een jaar lang niet meer in de Single Top 100 te mogen voorkomen als platenmaatschappij."

NLpop gaat de komende tijd door met het achterhalen van de sleaze & dirt in de hitlijsten. Maar daar hebben we wel jullie hulp bij nodig. Iedereen die iets afweet van de manipulatieve verkoop cq fraude, kan zich bij de redactie melden. Dat mag anoniem. Hopelijk kunnen we dan binnenkort kijken in hoeverre het genoemde percentage klopt.

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola